Scroll Top

Parents UP & Cooking 1.0

ΗΜΕΡΑ

14 / Απρ / 2021
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΩΡΑ

20:00 - 22:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

via Microsoft TEAMS

Η ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

CGS Parents

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

via Microsoft TEAMS

QR Code

Parents UP & Cooking 1.0

Μαγειρεύουμε, τρώμε, απολαμβάνουμε ΜΑΖΙ

Την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 20:00

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του CGS στο πλαίσιο του Parents UP οργανώνει μια σειρά από απολαυστικά διαδραστικά cooking lessons με εφόδια πολύτιμα supefoods και οδηγούς διακεκριμένους έλληνες chef!

Μέσα σε ένα ευχάριστο διάλειμμα μιας ώρας θα έχουμε την ευκαιρία να μαγειρέψουμε ταυτόχρονα καθένας από τη δική του κουζίνα ένα απολαυστικό δείπνο με εύκολες, γρήγορες, θρεπτικές συνταγές για όλη την οικογένεια! Στο πρώτο μας διαδραστικό μάθημα τη σκυτάλη παίρνει ο κύριος Χρυσόστομος Πρασατζής, Executive chef και Official Ambassador for the Greek Gastronomy 2021. Παρέα θα ετοιμάσουμε το οικογενειακό μας δείπνο με ένα εξαιρετικό superfood, το παντζάρι, αλλά και με έξυπνους και θρεπτικούς συνδυασμούς τροφών που περιέχουν όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Για τις συνταγές του μενού «έκπληξη» θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

  • 1,5 kg παντζάρια βρασμένα βολβούς
  • 1 kg γιαούρτι στραγγιστό 5%
  • 100 γρ ψίχα καρυδιού
  • 500 γρ ρύζι Arborio
  • 200 γρ βούτυρο Adoro
  • 100 γρ παρμεζάνα πούδρα
  • 200 γρ σπεκ καπνιστό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 400 ml κρέμα γάλακτος Adoro φυτική
  • ζωμό λαχανικών
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml μηλόξυδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 Ξινόμηλο
  • 1 κρεμμύδι λευκό
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 μάτσο σχοινόπρασο
  • Αλάτι και πιπέρι τριμμένο

Λίγα Λόγια για τον Chef…

Ο Executive Chef Χρυσόστομος Πρασατζής είναι επαγγελματικός σύμβουλος αγοράς και Chef δύο εκ των μεγαλύτερων εταιριών που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο, τον όμιλο Παντελιάδη (Όπτιμα ΑΕ, OFG, metro, My market, Ήπειρος), καθώς και της εταιρίας Aryzta με παγκόσμια παρουσία.

Παράλληλα, η εταιρία του, «CP Dining Consulting» συγκαταλέγει στο portfolio της βραβευμένα και αγαπημένα από το κοινό εστιατόρια και ξενοδοχεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, καθώς και σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα τελευταία τρία χρόνια σε συνεργασία με τον θεσμό “Greek Taste Beyond Borders”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων, βραβεύεται ως “Επίσημος Πρεσβευτής της Ελληνικής γαστρονομίας”, ενώ παράλληλα έχει την θέση του ερευνητή της Ελληνικής γεύσης και των Ελληνικών προϊόντων κατά την οποία εισηγείται τα προϊόντα και τις εταιρείες που πρέπει να προταθούν για πιστοποίηση.

Webinar Sponsored by: 

Tags: